Okategoriserade

Vår!

Äntligen vår!

Varje år samma känsla- vintern biter sig fast och känslan av att våren aldrig kommer är alltid lika stark! Och lika plötsligt är den där- som i ett trollslag!
Lika förvånande är det att känslan av lätthet, glädje och längtan efter nya äventyr plötsligt infinner sig! men inte alltid känslan av energi!

Man kan känna sig plötsligt trött när solen tittar fram- som om känslan av nytt och nyskapande samtidigt skapar en känsla av att man är på alerten nu när solen hittat tillbaka och man inte längre ska sitta inne och kura. Det skall målas på huset, rensas i rabatter, umgås med vänner på uteserveringar och middagar, ordnas med pick-nics, skolavslutningar och ja listan kan göras oändlig. Men energin kanske inte riktigt infinner sig.
För kroppen hänger inte riktigt med. Hjärnan är glad men kroppen har legat i dvala i vinter och behöver få lite tid att justera sig till allt detta nya spirande.

Ett bra sätt är att äta nyttig mat. Vi har många gånger en tendens att kura ihop i soffan i mysbyxor och tända ljus och unna oss något gott- för ingen riktigt ser. Vinterns mörker gör även att man många gånger vill fylla på med socker och kolhydrater som ger en kick när vi är trötta. Solens D-vitaminpåfyllning som gör oss pigga är svår att ta tillvara på så vi fyller på med det vi kan och som går snabbt.
Så när solen då återvänder kan vi hjälpa kroppen lite på traven att återhämta sig genom att äta lite mer grönt och nyttigt, minska lite på socker och kolisar för att ge kroppen en skjuts att komma in i energin igen.

En rekommendation kan även vara att gå på medicinsk yoga. Denna form av yoga där du kopplar av samtidigt som du fyller på energidepåerna. Vilan hjälper att sortera intryck och skapa lugn i kroppen så att energin kan fördelas rätt och byggas upp. I den medicinska yogan arbetar man med långsamma men vetenskapligt studerade rörelser just för att sänka stresshormoner i kroppen. De som faktiskt tröttar ut oss genom att ständigt låta oss vara lite för mycket på alerten. När vi arbetar ner stressen får kroppen chans till återhämtning och energidepåerna fylls på!

Så kom och prova! Vi har fortfarande några pass kvar innan sommaruppehållet!

Vi är i Björknäskyrkan i Saltsjö-Boo.

Torsdagar 19-20
Fredagar 13-14
Söndagar 20-21
Anmäl dig på josephine@yogajo.se

Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.