Om YogaJO

YogaJO drivs av Josephine som är väl bevandrad inom yogans värld. Sedan tonåren har hon utövat yoga, meditation och pilates och gått från att praktisera på egen hand till att utbilda sig till instruktör. Hon arbetar numera med lugnare former av yoga och lär ut hur man med hjälp av andning och lugna rörelser kan gå från att vara i huvudet till att komma ner i kroppen.
”Min drivkraft ligger i att hjälpa människor att finna sin egen potential så att de får känna lugn, balans i kroppen och huvudet, få slappna av och hämta kraft.”

Josephine är utbildad inom basmedicin och psykiatri, KBT1, mindfulness, ACT samt pedagogik och har många års erfarenhet av att vägleda människor som upplever obalans i sina kroppar och sin tillvaro.

Hundar
Josephine utbildar också hundägare att hitta en balanserad tillvaro tillsammans med sin hund. Genom vardagsträning som integreras i daglig verksamhet ska hunden och hundägaren finna glädjen tillsammans.
”Hundägarskap ska vara roligt och enkelt och det finns så mycket man kan göra tillsammans med sin hund som skapar nära kontakt och djup tillhörighet. ”

Josephine har lång erfarenhet av djurvård och ett specialintresse av hundpsykologi och har genom utbildningar från såväl Försvarsmakten och polisen, som djurpsykologi, djurfysiologi, privatträning, NoseWork, samt via SBK skaffat sig bred erfarenhet av såväl hundens olika personlighet som träningsmetoder som passar den enskilda hundägaren.

Josephines egen hund är från Försvarsmaktens avel och har en hög aktivitetsnivå. De tränar varje dag på olika saker och varierar sin dagliga träning efter vad som passar. En lagom dos av motion, tankeövningar, lydnad, tricks och social träning avslutas ofta med ett pass yoga tillsammans.
”En hund strävar alltid efter balans och är det bästa mätinstrument för hur balanserade vi människor är.


YogaJO vill förmedla verktyg som man kan använda i sin vardag för att skapa distans till och hantera de många yttre påfrestningar som vi dagligen utsätts för. Fokus inom vårt område är alltid balans mellan en fungerande vardag och ett lustfullt liv.

Yogautbildningar

MediYoga
MediYogaInstitutet
Göran Boll (grundare av MediYoga numera Göran Boll yoga)
Anders Englund
Barn och ungdomsyoga
YogaNU Åsa Gustavsson
Yoga med Hund 
YogaNU Åsa Gustavsson
YinYoga
Huddinges Hjärta Klaus Surya

FacebookFacebook/YogaJoAB
Instagramyogajo.se
www.yogajo.se
info@yogajo.se