OM MEDICINSK YOGA

MEDICINSK YOGA

Medicinsk yoga är en lugn terapeutisk yogaform
som alla kan utöva oavsett ålder eller fysiska förutsättningar.
Du behöver inte vara proffs eller vältränad. Fokus ligger på andning och långsamma rörelser. Genom att utföra långsamma rörelser skapar man lugna signaler i kroppens hormonsystem och sänker stressnivåerna.

Den utgår helt ifrån varje persons egen förmåga och handlar mer om att skapa ett lugn i kroppen och hjälpa till att sänka stressen. Denna yogaform går lika bra att utöva på en stol som liggandes på en yogamatta.

Höstens kurser och priser hittar du här….

 

MEDIYOGA

Medicinsk yoga och MediYoga skiljer sig något där den sistnämnda är utformad av MediYogaInstitutet. MediYoga har utvecklats genom kliniskt och terapeutiskt arbete med människor sedan början av 1997 och är baserad på resultaten av hundratals vetenskapliga studier på olika typer av yoga över hela världen. Den har visat sig mycket effektiv mot högt blodtryck, hjärtfel, ryggsmärtor, sömnstörningar och används numera även inom cancervård som komplement. MediYogaInstitutet utbildar människor inom medicinsk baskunskap och därför har samtliga instruktörer en grundläggande anatomisk kunskap i botten.
Läs mer…..

 

På YogaJO arbetar vi med flera verktyg och lite längre program än vad de förbestämda MediYoga-programmen har med mer specifikt inriktade rörelser för de olika individuella behov som finns.