AKTUELLT HÖSTEN 2021

Medicinsk Yoga

måndagar: start 6 september
tid: 19.45- 20.45
10 ggr
PRIS: 1700KR

medicinsk yoga är en mjuk yogaform med långsamma rörelser, andningsövningar, meditation och avslappning. yogaformen passar alla då den inte är fysisk och fokus ligger på att mjuka upp kroppen och att slappna av.
vi jobbar mycket med avslappning, att djupandas och att vara i nuet. 

På grund av covid-19 fortsätter vi iaktta försiktighet och stannar hemma vid sjukdomssymptom
kursavgiften betalas ej tillbaka

Anmälan och övrig info maila till: info@yogajo.se


yin yoga för nybörjare

torsdagar:
tid: 19.00- 20.15
8 ggr
PRIS: 1700KR
jag är på resan att hitta mig själv - yin yoga bildbanksfoton och bilder

Yin yoga är en djupgörande yogaform som går in i bindväven. det finns många fördelar med yin yogan men framför allt ger den en djup inre avspänning i kroppen.
denna yin är för dig som är nybörjare och inte har så så mycket erfarenhet av yin. vi fokuserar på avslappning, andning och att långsamt låta kroppen komma in i avslappningen.

YinYoga är en form av stillsam yoga. Många kallar den en lång meditation då positionerna är få men hålls statiskt under flera minuter. Det kan vara mycket påfrestande då det även stretchar ut stela kroppsdelar, men oftast mest jobbigt för sinnet som vanligtvis vill tvinga oss att vandra iväg i tankarna. Man får jobba mer med att vara närvarande i det man gör och det blir därför en mer utmaning än när kroppen är i  rörelse. 

Anmälan och övrig info maila till: info@yogajo.se

gongmeditation

plats:
tid:
PRIS:

Gong är ett av våra äldsta instrument som har använts i tusentals år för att påverka kroppens energibanor. Den löser upp spänningar, blockeringar och stimulerar cirkulationen i kroppen. Gong skapar djup avslappning, frigör sinnet från ältande tankar. Vibrationerna från Gongen går djupt in i kroppen och ljudet från Gongen tillåter hjärnan att koppla bort tankarna då det tar över verksamheten. 

Ett gongbad har en stressreducerande effekt då vibrationerna hjälper oss att aktivera vårt parasympatiska nervsystem och djupt liggande spänningar kan släppa.

Anmälan och övrig info maila till: info@yogajo.se


MINIRETREAT

plats: BJÖRKNÄSKYRKAN

En längre yogastund för dig som vill återhämta dig och samla energi i höstmörkret!

Vi börjar dagen med en hälsofika och samtalar kort om yogans effekter. Efter det följer djupavslappning, mindfulness, yoga och meditation. Allt för att få återhämtning, djupgående avslappning och få ny energi.
Vi utför en mjuk yoga med fokus på långsamma rörelser och mycket vila som passar dig som vill ha återhämtning, är stel, utmattad eller lider av värk.

Meditationerna utförs sittande så du bör klara att sitta en stund i stillhet.

liten grupp och begränsat antal platser

Datum: (preliminära)
23/10
27/11

tid:
pris:

Anmälan och övrig info maila till: info@yogajo.se

Yoga nidra

Plats; Björknäskyrkan

Yogasömn
Ligg på mattan och bara koppla av under filten. Låt en guidad meditation och mindfullness genom kroppen få dig att slappna av fullständigt och ge återhämtning och påfyllning av ny energi. Du går hem och sover gott och får ny energi under veckan som kommer.

Frågor: info@yogajo.se

privat yogaundervisning

Yogajo undervisar främst i klasser men vi har även privat, undervisning. Vi kan erbjuda undervisning efter önskemål till privata grupper, företagsevenemang eller enskilda personer.

Har du frågor eller vill boka oss för privat undervisning börja med att maila din förfrågan till; info@yogajo.se

information om kursavgift och deltagande

Vi vill i bästa möjliga mån erbjuda så många som möjligt en plats att delta i yoga MEN det är svårt att tillgodose allas behov.
Därför gäller följande:

Vi erbjuder inte prova-på tillfällen. 
Avgiften för kursen betalas innan kursstart.
Du inväntar betalningsinformation innan inbetalning.
All information kommer i ett välkomstmail med inbetalningsanvisningar och information om kursstart. Detta för att minska administration i de fall kursen blir inställd. 

Kursavgiften återbetalas ej. Blir du sjuk får du därför inte tillbaka din kursavgift. Du kan överlåta din plats till annan deltagare och i vissa fall erbjudas att ta igen ett förlorat kurstillfälle men enbart om det finns plats en annan dag. 

I yogasalen förvarar vi inte några saker, kläder el dyl. Allt för att hålla salen så ren som möjligt och inte distraheras. Ta därför inte med dig värdesaker, telefoner och dyl. Alla kläder hängs i kapprummet. Vi ansvarar ej för dem men det är oftast tomt i lokalerna under yogan. 


Yoga med hund

Att yoga tillsammans med din hund har en mängd fördelar framför allt att kunna koppla av tillsammans. En lugn förare skapar en balans i flocken och gör att hunden kan slappna av vilket bygger tillit mellan dig och din hund.
Den yogaform vi kommer att utföra är en lugn form där du får mjuka upp din kropp med mjuka rörelser och avslappning. Din hund ligger bredvid dig och slappnar av. Det handlar inte om att lära hunden att yoga utan att fokusera på att slappna av tillsammans. Vi har en vana att alltid vara aktiva med våra hundar men att yoga tillsammans med sin hund handlar om att kunna vara passiva på ett aktivt sätt. Det tränar tillit och skapar djupare band mellan dig och din hund.

Tänk på att det är viktigt att din hund inte är alltför ung då det är ett längre pass och kräver mycket av din hund att klara av att vara stilla länge.

din hund behöver vara ordentligt rastad för att kunna slappna av under yogan och njuta. hunden ska inte ha vattenskål eller tuggben utan vara passiv tillsammans med dig.
sen yogar vi tillsammans med mjuka rörelser och din vän ligger bredvid dig och kopplar av.
som avslut får din hund en välgörande hundmassage av dig.

Yoga med hund på Tyresö BK


Vi träffas på parkeringen och går en kort gemensam promenad ner till klubbhuset. Det är viktigt att din hund är väl rastad och förberedd för en timmes lugn yoga i grupp.
Tänk på att det är viktigt att din hund inte är alltför ung då det är ett längre pass och kräver mycket av din hund att klara av att vara stilla länge.
Passet tar en timme och vi avslutar med massage av hundarna.

Du har med dig en pläd eller filt som din hund, egen vattenskål (obs att hunden ej kan dricka under passet) ev något litet godis.
Ha mjuka kläder på dig och en extra tröja, sockor och en filt att svepa över dig.

Hundinstruktör: Charlott Vidh
Yogainstruktör: Josephine Barksell


För frågor och mer information: info@yogajo.se
Anmälan direkt till Tyresö BK: Tyresö BK

Varmt välkommen!

www.yogajo.se
info@yogajo.se

FacebookFacebook/YogaJoAB
Instagramyogajo.se

a